Begin september 2016 zijn de Smaaklessen groep 6 van start gegaan. Deze lessen zijn uniek in hun soort; de nadruk ligt op het proeven. Het leert kinderen spelenderwijs te (durven) proeven en zodoende hun smaakvoorkeuren verder uit te breiden. Het project bestaat uit totaal drie lessen, waarvan twee interactieve lessen op school worden gegeven en een afsluitende doe-les op de locatie van Stichting LEFteam, namelijk Coöperatie Blauwdorp. Bij deze laatste les kunnen de kinderen hun opgedane kennis in praktijk brengen, en gaan ze gezamenlijk een (h)eerlijke en gezonde lunch bereiden, compleet met zelfgebakken brood.

Bereik

Maar liefst 20 van de 35 basisscholen in Maastricht doen mee met dit project. Totaal bereiken we hiermee 600 basisschoolleerlingen in de leeftijd van 8 t/m 10 jaar. Via deze leerlingen bereiken we indirect de secundaire doelgroep van ongeveer 3.000 ouders en/of verzorgers, opa’s en oma’s.

LEFjongeren

Onze LEFjongeren bedenken, coördineren, begeleiden en produceren deze Smaaklessen samen met onze vrijwilligers en stagiaires. Op deze wijze kunnen zij hun talent verder ontwikkelen op diverse terreinen.