TALENT-ONTDEKKINGSREIS DAGBESTEDING

LEFteam kan bij een indicatie voor zowel 18- (Jeugdwet of Wet Langdurige Zorg) en voor 18+ (Wet Maatschappelijke Ondersteuning of Wet Langdurige Zorg) dagbesteding bieden.

Heb je gekozen voor een Persoonsgebonden Budget (PGB) dan heb je een vrije keuze. Je mag dus geheel zelf bepalen waar je de dagbesteding laat uitvoeren.

In geval van ‘Zorg in Natura’ (ZIN) bepaalt de gemeente waar de dagbesteding plaatsvindt. Gecontracteerde zorgaanbieders van de gemeente zullen de eerste gegadigden zin die de dagbesteding zullen gaan uitvoeren. Mochten er, in het belang van de jongere, aanwijzingen zijn dat de dagbesteding toch idealiter zou moeten plaatsvinden bij LEFteam, dan kan dit in de vorm van een zogenaamd ‘maatwerktrajekt’. De consulent van de gemeente kan je hier meer over vertellen.

Ons advies is altijd. Kies een dagbestedingsplek die het beste bij je past! Laat je niet ‘dwingen’ om voor een bepaalde zorgaanbieder te kiezen. Iedere zorgaanbieder heeft zijn voors en tegens. Derhalve geloven wij niet in één (gecontracteerde) aanbieder, die alle vormen van dagbesteding kan bieden. Laat je dus goed informeren en kijk naar alternatieven. Ga ook eens op bezoek bij een aantal dagbestedingsplekken om de sfeer te proeven.

Bij het LEFteam ben je in iedere geval altijd welkom voor een dergelijk kennismakingsgesprek. Dat kun je meteen de locatie bekijken. We geven je graag een kijkje in onze keuken. Interesse? Vul onderstaand formulier in, en wie weet zien we je snel.

  AANVRAGER

  Vul hieronder de gegevens van de aanvrager in: voogd, ouder(s), wettelijk vertegenwoordiger, jeugdzorg, tussenpersoon, jongere zelf.

  Naam organisatie

  Voor- en achternaam *

  E-mailadres *

  Telefoonnummer

  POTENTIËLE LEFJONGERE

  Vul hieronder de gegevens van de potentiële LEFjongere in. We vragen in kader van AVG géén persoonlijke gegevens.

  Leeftijd

  Onderwijsniveau

  Welke regeling wordt aangewend om de dagbesteding van de potentiële LEFjongere te vergoeden?

  (Bijv: PGB / Jeugdwet / Wet langdurige zorg)

  Welke (hulp)organisaties zijn er nog meer bij deze jongere betrokken?

  (Bijvoorbeeld: Jeugdzorg, Ambulante begeleiding, etc.)

  Eventueel aanvullende informatie

  (Bijvoorbeeld: Waarom bij LEF, motivatie/uitdagingen jongere, etc.)