Gebruiksvriendelijk
De iPad is in vele huishoudens al aardig ingeburgerd. Deze platte, kleine computer is, bijzonder gebruiksvriendelijk. Je zet hem aan en hij functioneert. Uit onderzoek blijkt ook dat de iPad bijzonder geschikt is voor mensen zonder enige computerkennis. Het apparaat werkt heel intuïtief.

 

Telefoon roodgloeiend
Daarom heeft Stichting LEFteam, een nieuwe Stichting in Maastricht die jong en oud op ongedwongen wijze met elkaar probeert te verbinden, besloten een gratis cursus aan te beiden aan 65 plussers. In juli heeft Stichting LEFteam middels het ‘bericht uit Maastricht in weekblad ‘de Ster’, Maastrichtse senioren opgeroepen mee te doen aan deze gratis cursus iPad. De animo hiervoor was overweldigend. Maar liefst meer dan 400 aanmeldingen zijn er binnengekomen. “De telefoon stond wekenlang roodgloeiend’, vertelt Kim van Arensbergen, voorzitter van de Stichting. “Cursisten melden zich aan met z’n tweeën, maar ook vaak alleen. Ook qua leeftijd zijn de aanmeldingen zeer divers, van net 65 jaar, tot 93 jaar”, aldus Kim.

 

Inschrijvingen gestopt per 1 september
Helaas is het per 1 september niet meer mogelijk om u voor deze cursus in te schrijven. Stichting LEFteam zal iedereen die zich tot op heden heeft aangemeld persoonlijk, per brief of per e-mail berichten over de cursus. “Dat heeft door de stormvloed aan aanmeldingen wat langer geduurd dan normaal”, zegt Kim. Stichting LEFteam hanteert de regel: wie zich het eerste heeft aangemeld, mag ook als eerste op cursus. Dat is het meest eerlijk. Want helaas is er maar plek voor 150 cursisten. De overige aangemelde cursisten worden op een wachtlijst geplaatst en mogelijk in een later stadium in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan de cursus.”

 

Vragen over iPad
Heeft u vragen over de cursus, of wilt u meer informatie over de iPad in z’n algemeenheid, stuur dan een mailtje met uw naam en telefoonnummer naar:info@lefteam.nl. Bent u niet in de gelegenheid om te mailen, dan kunt u ook bellen naar Stichting LEFteam van maandag t/m donderdag tussen 10.00 – 12.00 uur, telefoon 043 358 19 27.