Bij LEFteam helpen we jongeren om hun talenten te laten ontdekken door middel van onze talent-ontdekkingsreis. Hierbij bieden wij een aantal categorieën aan: event & projectmanagement, bakkerij, horeca & voeding, techniek & onderhoud, zorg & welzijn, ict & computers, marketing & communicatie, verkoop & retail, plant & groene leefomgeving en sport.

Bij LEFteam hosten we vaak evenementen waarbij we het stukje horeca en event- & projectmanagement tot in de fijne kneepjes uitvoeren samen met de jongeren. Soms schakelen we bij deze evenementen ook wel de ICT- en computernerds onder onze jongeren in, zoals bij de recente livestream van het mini-symposium Hikikomori.

Waar je misschien niet zo vaak iets over hoort, is over de categorie techniek & onderhoud. Desalniettemin wordt hier ook hard aan gewerkt! Een van onze LEFjongeren heeft namelijk de oude en vertrouwde Kalmeijer gereviseerd! De Kalmeijer is een speculaasmachine die we gebruiken om ons overheerlijke Sint Servaas speculaas mee te maken. Terwijl het brein van Younes kraakt om uit te vogelen hoe hij dit beest kan reviseren, dromen wij van het kraken van de speculaas op onze tanden. Gelukkig hoeven we niet lang te dromen, want het is hem gelukt!