Willemien Pieters van Beeing Nature, begon in 2018 met het geven van uilen-workshops en heeft sinds 2020 haar eigen bedrijf. Uitgerekend in de autismeweek gaf ze haar eerste workshop bij LEFteam. Willemien heeft bij Yuverta de opleiding dierenartsassistent gevolgd. Velen gaven haar weinig kans deze opleiding succesvol af te ronden. En toch is ze hierin geslaagd. Nu wil ze jongeren inspireren met wat alles wél kan en niet wat zogenaamd niet kan. Niets is onmogelijk, geloof in jezelf!

Gizmo, de olijke oehoe
Willemien werkt als paraveterinair bij een dierenartspraktijk. En last but not least, ze geeft dus uilen-workshops. En dat hebben we geweten bij het LEFteam. Willemien’s uil, een Bengaalse Oehoe genaamd Gizmo, is een vriendelijk kereltje. Hij lijkt inderdaad veel op zijn naamgenoot, de olijke gremlin uit de gelijknamige films uit de jaren 80.

Zelfvertrouwen én empowerment
Het doel van de uilen-workshop is tweeledig: enerzijds het oproepen van positieve associaties, anderzijds een boost voor het zelfvertrouwen én empowerment. De workshop met een Gizmo brengt jongeren namelijk in contact met een majestueuze vogel en creëert positieve associaties. Door een respectvolle interactie met uilen te hebben, kunnen jongeren positieve associaties ontwikkelen, die kunnen helpen om eventuele angsten te verminderen. Ook onderdelen in de workshop, zoals het vasthouden van de uil of het leren van basisvaardigheden in het omgaan met uilen, kan het zelfvertrouwen vergroten en jongeren een gevoel van empowerment geven. Angsten worden overwonnen.

Zelf zegt Willemien nog: “Dieren veroordelen niet. Het maakt ze niet uit hoe je er uit ziet. Als jij dieren goed behandeld, hebben ze geen reden om bang voor je te zijn. Dieren zijn zichzelf en trekken zich niks aan van wat anderen van hen denken. Wij als mensen zouden daar zeker nog heel veel van kunnen leren.”

Kortom een inspirerende middag, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Meer informatie over de uilen-workshop van Willemien en Gizmo vind je op:
www.beeingnature.nl
https://www.facebook.com/BeeingNature