Het LEFteam krijgt vaak de vraag: ‘Hoe ziet zo’n talent-ontdekkingsreis er precies uit bij het LEFteam? Onze uitleg is dan vaak als volgt: ‘De talent-ontdekkingsreis start bij een van de volgende LEF-ontdekgebieden: event & projectmanagement, bakkerij, horeca & voeding, techniek & onderhoud, zorg & welzijn, ict & computers, marketing & communicatie, verkoop & retail, plant & groene leefomgeving en sport. Voeg hier, naast intensieve begeleiding, ook coaching, training en ‘onderwijs ondersteunende en vervangende activiteiten’ aan toe, dan heb je een idee hoe een traject bij LEF in z’n werk gaat.’

Bovenstaande uitleg is nog steeds een brij aan woorden. Interessant om in een jaarverslag te verwerken of in een subsidieaanvraag te vermelden. Maar hoe werkt het nu écht bij het LEFteam? Een talent-ontdekkingsreis is géén recept uit een boekje. De samenstelling van de ingrediënten zijn immers steeds anders. Sommige ingrediënten zijn zelfs niet aanwezig. Best-practices’ oftewel voorbeelden uit de praktijk werken volgens ons beter dan abstracte taal. Vandaar hieronder in de serie ‘kijkje in de keuken van LEF’ weer een voorbeeld uit de praktijk bij LEF. Maatwerk in optima-forma.

Van live ‘gaming’ naar live ‘video-streaming’
Kevin en Raoul, twee super getalenteerde jongens, die zo nu en dan moeite hebben met het school(se)systeem. Deze praktische doeners, met veel interesse in ICT, zijn momenteel bezig met een groot project bij het LEFteam: het opzetten van een ‘live video-streamingdienst’. Dit ter voorbereiding van onder andere het mini-symposium Hikikomori van 9 maart dat LEFteam in samenwerking met de prof. dr. Peter Muris, van de Universiteit Maastricht organiseert. Vanuit Groningen tot Leuven veel animo om ook live online aanwezig te kunnen zijn bij dit mini-symposium.

Kevin en Raoul hebben daarom het idee opgepakt om dit te gaan faciliteren. Vanuit hun ICT kennis van hard- en software, hoofdzakelijk game-gerelateerd, gingen zij de uitdaging aan om onder begeleiding een volledig eigen ‘live video-streamingdienstdienst’ op te zetten. Compleet met onderzoek, uitgebreide testing, live-streaming en after service. Een set-up die bijzonder complex is en wat door menig bedrijf of organisatie wordt uitbesteedt.

‘Betekenisvol leren’ oftewel ‘aansluiten bij de belevingswereld van de jongeren’ wordt dit in het onderwijs genoemd. Hier worden boeken vol over geschreven. Bij LEFteam doen we dit al jaren. 😊

Benieuwd naar het eindresultaat van Kevin en Raoul? 9 maart 2023 wordt het mini-symposium live gestreamd. Houd deze website in de gaten voor meer informatie.

Ook interesse in een symposium, lezing, workshop, seminar met/zonder een professionele live video-streamingdienst? Bel of mail ons.