Vandaag hebben we drie studenten Bowie, Maartje en Imke op bezoek gehad die ons een workshop kwamen gegeven over kunst. Deze studenten volgen allemaal een minor kunsteducatie en kwamen ons wat leren over het kijken naar kunst en het maken van kunst, een kunstproeverij dus als het ware.

Met ons allen hebben we schilderijen geanalyseerd van Keith Haring, Vincent van Gogh en Jackson Pollock. Wat zie je? Wat doet dit met je? Vind je het mooi of juist niet?

Nadat we gesprekken hebben gevoerd over kunst mochten we zelf aan de slag. De opdracht was om je te laten leiden door de muziek en de stijlen van de drie kunstenaars te verwerken in je schildering. De ene jongere was voorzichtig met een kwast bezig (zoals Vincent van Gogh), terwijl de andere de verf juist op zijn papier kwakte (zoals Jackson Pollock) of het papiertje bewerkte met een tandenborstel.

We hebben geleerd dat kunst vele vormen aan kan nemen en dat je niet per se goed moet kunnen tekenen om kunst te maken. Op het einde van de dag hebben we namelijk allemaal een prachtige kliederboel gemaakt die een plekje op de muur verdient! 😉