Op donderdag 9 maart 2023 organiseert Stichting LEFteam in samenwerking met prof. dr. Peter Muris, een mini-symposium over Hikikomori. In twee uur ben je helemaal op de hoogte van dit uit Japan overgewaaide fenomeen. Vrij vertaald: ‘geïsoleerde thuiszittende jongeren’. Ook in Zuid-Limburg, een gebied met een hoog percentage Voortijdige Schoolverlaters (VSV), is Hikikomori momenteel bijzonder actueel. Vragen als: Waar komt het vandaan? Waarom wordt het gedaan? Hoe groot is deze groep? Hoe haal je ze uit hun isolement? Wat zijn de mogelijke interventies?, komen allemaal aan bod.

Op onze locatie ‘live’ erbij zijn is helaas niet meer mogelijk. Maar door de grote animo, verzorgen onze LEFjongeren nu een livestream van het mini-symposium. Het wordt gestreamd op YouTube. Iedereen kan het dus zo bekijken vanaf smartphone, tablet, smartTV, laptop of PC. Meld je ook voor de livestream even aan.

 

PROGRAMMA

14.45: start stream

15.00: start programma

Inleiding door moderator dr. Jeroen Winkels, voorzitter bestuur Stichting LEFteam
Presentatie Hikikomori door prof. dr. Peter Muris
Gesprek met ervaringsdeskundige
Gelegenheid tot stellen van vragen

16.30-17.00: afsluiting mini-symposium

17.00: einde

Over prof. dr. Peter Muris

Onderzoek van Peter Muris past goed binnen de traditie van klinische psychologie en is voornamelijk gericht op kinderpsychopathologie in het algemeen. Zijn belangrijkste onderzoeksdoelen daarbij zijn angststoornissen bij kinderen en adolescenten. 

Peter Muris - Hoogleraar Klinische Psychologie, Faculty of Psychology and Neuroscience, Maastricht University

DETAILS OP EEN RIJ LIVESTREAM

Datum & tijd:
Donderdag 9 maart 2023, start stream 14.45 uur

Bijdrage:
We vragen voor de livestream een kleine gift. Iedereen bepaalt zelf hoeveel hij/zij geeft. 

Voor wie?
Dit mini-symposium is specifiek bedoeld voor leerplichtambtenaren, VSV-coördinatoren, zorgcoördinatoren, docenten, management en directie onderwijs, medewerkers welzijn, medewerkers van jongeren- en jeugdorganisaties, medewerkers in de jeugdzorg en wmo, psychologen, orthopedagogen, huisartsen, jeugdartsen, medewerkers sociaal domein, wijkteams, medewerkers van centra voor jeugd en gezin, studenten, gemeenteraadsleden, burgemeesters en wethouders. En niet te vergeten ouders én jongeren.