Tablets en smartphones zijn niet meer weg te denken in onze huidige maatschappij. Ze worden volop ingezet om ons leven een stukje aangenamer te maken. Echter, veel (eenzame) ouderen maken nog relatief weinig gebruik van deze handige online hulpmiddelen. Vaak zijn het niet om kunnen gaan met een tablet of het gebrek aan financiële middelen, onneembare hindernissen die de aanschaf van een dergelijk apparaat belemmeren. Jammer, want onderzoek wijst uit dat beeldbellen een uitstekend alternatief is voor fysiek contact.

Beeldbellen voor iedereen
Jongeren gaan, tijdens een nieuw project van Stichting LEFteam, mensen die eenzaamheid ervaren facilitairen met beeldbellen. Onder het motto ‘beeldbellen voor iedereen’ starten we met het inzamelen van oude tablets, het verzorgen van spoed-workshops voor mantelzorgers en het opzetten van een (technische) helpdesk.

Eerste fase
De eerste fase van dit project is brainstormen met onze LEFjongeren en leerlingen van het Bernard Lievegoed College. Voornamelijk het ‘hoe’ en ‘wat’ krijgen bij deze brainstorm aandacht. Daarnaast wordt er de nodige research gedaan volgens de principes van het PGO en de 7-sprong.

Steun ons
Denkt u ook een bijdrage te kunnen leveren? Of wilt u ons initiatief ondersteunen in cash, natura of met raad en daad. Laat het ons Alstublieft weten: bel 043 358 1927 of mail naar isa@lefteam.nl (Isa Stevens).

Wordt vervolgd…. 👍😀