Van rechts naar links:
Simon Duindam, regiofacilitator MDT ‘Zoek het uit in Limburg’ / Sara Heesterbeek, Juupu  / Ben Perry, Juupu  / Kim van Arensbergen, Stichting LEFteam / Roel van Eimeren, UWC national committees Haarlem / Robbert Smeets, Stichting LEFteam
Fotografie: Jaydah Zigenhorn 

Samen met 18 Limburgse partners thuis op het gebied van begeleiding, coaching en zorg voor jongeren hebben we onder leiding van regiofacilitator Simon Duindam een aanvraag ingediend voor de Maatschappelijke Diensttijd, genaamd: ‘Zoek het uit in Limburg’. Het is voor het eerst dat er Limburg-brede aanvraag ligt bij het Ministerie van OCW, die daadwerkelijk héél Limburg dekt. Van het uiterste Noorden van Limburg, Heijnen, via Venlo richting Weert, Horn en Roermond, tot aan Heerlen, Kerkrade en Maastricht. En alles wat daartussen ligt. Chapeau!

Voorbereidend op de mogelijk toekenning, hebben een aantal partners uit de regio Maastricht gekeken hoe een diepere samenwerking in de praktijk tot stand kan komen. Samenwerking is en blijft immers de sleutel tot succes bij de drie pijlers van de MDT: talentontwikkeling, ontmoeten en social impact. We gaan elkaar actief informeren, helder communiceren en ook onze kennis met elkaar delen. Ooh ja, vooral ook de handen uit de mouwen steken. Want MDT ‘Zoek het uit in Limburg’ is vooral ‘doen’!

Bedankt Sara, Simon, Roel, Ben, Kim en Robbert (strijders 😉)