De Smaaklessen groep 6 georganiseerd door Coöperatie Blauwdorp by Stichting LEFteam zijn een doorslaand succes geworden. Maar liefst 600 leerlingen van 20 Maastrichtse basissscholen hebben meegedaan met deze gigantische smaakbeleving voor kinderen van 9 tot 10 jaar oud. Doel van deze Smaaklessen is om kinderen op jonge leeftijd spelenderwijs kennis te laten maken met gezonde voeding. Immers ‘vies’ bestaat niet!

180 kilo biologisch meel, 100 kilo appels, 20 kilo wortels, 15 kilo komkommers, 25 kilo tomaten, 20 kilo kaas, 50 potten biologische pindakaas en 40 potten Limburgse stroop zijn gebruikt om tijdens de afsluitende les, samen met de leerlingen, een heerlijke lunch te bereiden op de locatie Coöperatie Blauwdorp. Daarvoor hadden de leerlingen óók nog 2 Smaaklessen op hun eigen school gekregen. Gevolg: de leerlingen hebben de smaak goed te pakken 😉

En niet onbelangrijk bij dit soort projecten, is de ervaring van de leerlingen, ouders en docenten zelf. Daar doe je het tenslotte voor, nietwaar? We hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet.