Onder de noemer ‘Gaan wij samen vette dingen breien voor Maastricht’ hebben Stichting LEFteam en de werkgroep INKOM van Maastricht University én vlak voor de zomervakantie een oproep gedaan om senioren uit te dagen mee te helpen de stad op te leuken met breisels. En dat hebben we geweten! Maar liefst 75 senioren hebben zich letterlijk uit de naad gebreid. Sommige individueel, andere verenigd in bijvoorbeeld het Maastrichter breicafé.

Op 12 en 13 augustus zijn er 2 sessies georganiseerd om alle breistukken bij elkaar te voegen. Het resultaat: een gigantisch wandkleed, versiersels voor in bomen en hippe en kleurrijke jasjes voor om bomen. De INKOM gebruikt de breisels om tijdens de grote introductie van studenten, hun activiteiten mee op te leuken. Onder andere een evenement in het Stadspark.

De kracht van deze ontmoeting tussen jong en oud, schuilt in het feit dat op een ongedwongen manier gebruik wordt gemaakt van elkaars kennis en kunde. Breien is namelijk een activiteit die de huidige student niet meer op zijn lijstje van hobby’s heeft staan.

LEFjongeren organiseerden de middagen, inclusief heerlijke zelfgebakken, plaatvlaaien van biologische meel en appels uit eigen Stadstuin.

Kortom een bijzonder geslaagd event, dat voor zéker herhaling vatbaar is.

Hieronder vind u een sfeerimpressie en het nieuws artikel van Dagblad de Limburger dat tevens HIER te downloaden is.