Donderdag 22 mei hielpen UM-studenten van het ‘Student en Samenleving Initiatief’, cliënten van Vluchtelingenwerk Maastricht, de Fietsbank Maastricht en buurtbewoners mee met de inrichting van de Stadstuin bij Coöperatie Blauwdorp.

Tevens was in de gymzaal een stemlokaal voor de Europese Verkiezingen ingericht. Zo kwamen veel directe buurtbewoners in contact met Stichting LEFteam en haar project Coöperatie Blauwdorp. Ze konden ‘live’ aanschouwen hoe de aanleg van de Stadstuin gestalte krijgt.

Naar verwachting gaat in september Coöperatie Blauwdorp open voor het publiek. Dan kan ook ander publiek deze ontmoetingsplek voor de buurt bezoeken, die in het teken staat van ‘gezond en lekkere voeding’. Jongeren die om welke reden dan ook hun draai in de maatschappij niet kunnen vinden, krijgen bij Coöperatie Blauwdorp de mogelijkheid hun talent te (her)ontdekken. Zodat ze met meer vertrouwen én ervaring op zoek kunnen gaan naar een opleiding of werk.

Mieke Damsma, de kersverse wethouder van studentenzaken, was ook van de partij om zelf even te kijken hoe de buurtontmoeting van studenten en buurtbewoners verliep.